رفتن به بالا
  • چهارشنبه - 5 ژانویه 2022 - 12:17
  • کد خبر : ۴۴۶۴۲
  • مشاهده :  69 بازدید
  • چاپ خبر : قرار داد هوشمند در ارز دیجیتال؛ نوآوران حوزه‌های مختلف کریپتو

قرار داد هوشمند در ارز دیجیتال؛ نوآوران حوزه‌های مختلف کریپتو

اتریوم پیشگام در قرارداد هوشمند اگر کماکان در سال 2021 جزو آن دسته از افرادی هستید که با بلاکچین آشنایی ندارند، حداقل برای یک بار هم که شده نام اتریوم را شنیده‌اند. اتریوم دومین ارز دیجیتال، با ارزش بازار بیش از 479 میلیارد دلار است که به عنوان نزدیک‌ترین رقیب بیت کوین شناخته می‌شود که […]

قرار داد هوشمند در ارز دیجیتال؛ نوآوران حوزه‌های مختلف کریپتو

اتریوم پیشگام در قرارداد هوشمند

اگر کماکان در سال 2021 جزو آن دسته از افرادی هستید که با بلاکچین آشنایی ندارند، حداقل برای یک بار هم که شده نام اتریوم را شنیده‌اند. اتریوم دومین ارز دیجیتال، با ارزش بازار بیش از 479 میلیارد دلار است که به عنوان نزدیک‌ترین رقیب بیت کوین شناخته می‌شود که همین موضوع باعث شده است تا طرفداران فراوانی برای خرید و فروش اتریوم اقدام کنند.

همچنین بلاکچین اتریوم به عنوان نسل دوم بلاکچین‌ها با ارایه بستری مناسب برای پلتفرم‌های دیفای (DeFi) و توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT)، از سوی توسعه‌دهندگان زیادی استقبال شده است.

بلاکچین اتریوم متشکل از شبکه‌ای از رایانه‌ها (نود) است که با اجرای نرم‌افزاری خاص، تراکنش‌های شبکه را تأیید می‌کند. این پلتفرم کاملاً متن باز و غیرمتمرکز بوده و قراردادهای مالی در آن می‌توانند بدون دخالت شخص ثالث توسط نرم‌افزار تأیید و ذخیره شوند. ساده‌ترین تعریف برای مفهوم شبکه اتریوم، یک پایگاه داده ایمن و قابل دسترس برای همه است.

اما چیزی که اتریوم را برای کاربران و علاقه‌مندان به کریپتوکارنسی بسیار هیجان‌انگیز کرده، پتانسیل این شبکه برای انجام کارهایی فراتر از معامله یا خرید ارز دیجیتال است. اتریوم با اجازه دادن به توسعه‌دهندگان در اجرای برنامه‌هایی موسوم به «قراردادهای هوشمند» که می‌توانند میزبان هر نوع اپلیکیشن غیرمتمرکزی (DApp) باشند، کاربردهای هیجان‌انگیزتری را برای شبکه خود خلق کرده است.

قرارداد هوشمند چیست؟

قدمت قراردادهای هوشمند به سال 1994 بازمی‌گردد، زمانی که رمزنگار و محقق قضایی نیک سابو (Nick Szabo) کشف کرد که قراردادهای خود اجرا شونده (دیجیتال) را می‌توان از طریق یک دفتر کل غیرمتمرکز استفاده کرد. او متوجه شد که شرایط قرارداد را می‌توان به کد تبدیل کرد تا رایانه‌ها بتوانند فایل‌هایی که یک بلاکچین اجرا می‌کند را نظارت، ذخیره و تکثیر کنند.

از این رو قراردادهای هوشمند را می‌توان به دستگاه‌های فروش تنقلات در مترو و امکان عمومی تشبیه کرد. به عنوان مثال وقتی شما قصد خرید یک نوشابه با استفاده از این دستگاه‌ها را دارید، پول را به دستگاه وارد کرده، دستگاه به صورت خودکار پول شما را پردازش می‌کند و بدون اینکه پای واسطه‌ای به میان باشد، نوشابه را تحویل می‌دهد. این روند چیزی شبیه استفاده از قراردادهای هوشمند است. امروزه از این قراردادها برای موارد نیازمند به امنیت بالا، انتقال داده و تراکنش‌های ارزی استفاده می‌شود.

مزایای استفاده از قراردادهای هوشمند

شما می‌توانید یک قرارداد هوشمند را مانند قرارداد کاغذی در نظر بگیرید، با این تفاوت که اطلاعات موجود در آن دیجیتالی است. مزایای زیادی برای قراردادهای هوشمند وجود دارد که عبارتند از:

  • انجام توافقاتی خود تأیید شونده با تنظیم پارامترهای خودکار.
  • داده‌هایی ایمن، رمزگذاری شده و غیرقابل دستکاری.
  • انجام تراکنش‌هایی سریع به هر نقطه‌ از جهان، با همان سطح امنیت ارزهای دیجیتال.
  • امکان ذخیره اطلاعات ایمن و حساس مانند اطلاعات شخصی، ثبت دامنه، سوابق عضویت و غیره.
  • انکارناپذیری شرایط و ضوابط قرارداد پس از ایجاد.
  • بروزرسانی دفترکل تمامی رایانه‌های درگیر قرارداد هوشمند، پس از شروع، تغییر یا بازنگری قرارداد.

دوج کوین، پرچمدار میم کوین‌های بازار

بیلی مارکوس (Billy Markus)، خالق دوج کوین که با نام مستعار شیبتوشی ناکاموتو شناخته می‌شود، به صورت تفریحی در سال 2013 یک سیستم پرداخت آنلاین دوستانه به نام دوج کوین را ایجاد کرد و نشان سگ شیبا اینو را که در بین کاربران اینترنتی بسیار محبوب بود را به عنوان لوگو آن برگزید. در آن زمان استفاده از تصاویر میم‌های اینترنتی به عنوان لوگوی رمزارزها اقدامی بسیار عجیب بود و دوج کوین برای اینکه ثبات کند رویکردی متفاوت با مسیر طی شده سایر رمزارزها دارد، این سنت‌شکنی را پذیرفت.

از نظر ساختاری، دوج کوین یک ارز دیجیتال همتا به همتا، متن باز و قابل استخراج مشابه بسیاری از ارزهای دیگر است و بر اساس مکانیزم اجماع اثبات کار (PoW) فعالیت می‌کند. بلاکچین دوج‌کوین مبتنی بر همان فناوری شبکه لایت‌کوین است که این باعث شده بلاک‌ها با سرعت بیشتری نسبت به بیت کوین استخراج شوند. اما اینها دلیل کافی برای انفجار قیمتی یک ارز دیجیتال محسوب نمی‌شود؛ میم کوین‌ها از پارامتر دیگری برای توسعه و رشد خود استفاده می‌کنند که در ادامه به آن پرداخته‌ایم.

انفجار قیمت دوج کوین

6

اصولاً میم کوین‌ها از فاکتورهای سنتی مانند نوع بلاکچین، موارد استفاده و تیم توسعه‌دهندگان که در ارزیابی سایر رمزارزها در نظر گرفته می‌شوند، چندان تبعیت نمی‌کنند. میم کوین‌ها عموماً متکی به هیجانات رسانه‌های اجتماعی (به عنوان مثال کاربران ردیت) و برخورداری از جامعه هواداران پرشور خود هستند. از مهمترین عواملی که در یک سال اخیر سهم به سزایی در رشد قیمت و تمایل کاربران به خرید دوج کوین ایفا کرده، حمایت چهره‌ها و شخصیت‌های مطرح جهانی است که به‌طور مکرر علاقه خود را به این ارز دیجیتال در رسانه‌های اجتماعی ابراز کرده‌اند.

قطعاً در این بین شناخته‌شدن ترین نام، ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا است که با توییت‌های مکرر خود از جمله وعده پذیرش دوج به عنوان یک روش پرداخت برای فروش خودروهای تسلا، تاثیر به سزایی در رشد قیمت این میم کوین داشته است. سرانجام با حمایت جامعه دوج ملقب به «ارتش دوج کوین»، این میم کوین دوست داشتنی بالغ بر 10 هزار درصد طی یک سال رشد کرد. در زیر لیست برخی از افراد تاثیرگذار در جامعه دوج کوین را مشاهده می‌کنید:

  • کارول باسکین (Carole Baskin)، ستاره سریال «ببر پادشاه» در نتفلیکس.
  • جین سیمونز(Gene Simmons)، خوانندهٔ اصلی گروه کیس.
  • مارک کوبان (Mark Cuban)، میلیاردر مشهور.
  • کای گرین (Kai Greene)، قهرمان سابق ورزش پرورش اندام.
  • اسنوپ داگ (Snoop Dogg) و لیل یاچی (Lil Yachty)، رپر‌های آمریکایی.
  • ایلان ماسک (Elon Musk)، مدیر‌عامل تسلا و ثروتمند‌ترین فرد جهان.

فایل کوین، انقلابی در فضای ذخیره‌سازی ابری

فایل کوین یک شبکه ذخیره‌سازی غیرمتمرکز و همتا به همتا ابری (DSN) است که در سال ۲۰۱۴ توسط خوآن بنت (Juan Benet)، با ایده ذخیره ایمن اطلاعات معرفی شد. به‌ این‌ ترتیب فایل کوین فرای از کاربردهای مالی بلاکچین، کارکرد دیگری از این فناوری را در زمینه فضای ذخیره‌سازی ارائه داد.

یکی از دلایل اصلی ساخت و توسعه فایل کوین، معضل ذخیره اطلاعات است که هم فضای زیادی را نیاز دارند و هم امنیت محل نگهداری آن‌ها از چالش‌های بزرگ محسوب می‌شود. نگهداری اطلاعات در فضاهایی همچون دراپ باکس یا فضای ابری، همواره مسئله‌ساز بوده است. از این رو سازندگان فایل کوین تصمیم گرفتند با اتکا به هارد دیسک موجود در کامپیوترهای سراسر جهان، یک فضای ذخیره‌سازی غیرمتمرکز را که موجب افزایش امنیت و جلوگیری از هک می‌شود، به وجود آورند.

این بلاکچین برای اینکه مطمئن شود اپراتورها داده‌ها را به بهترین شکل ممکن ذخیره می‌کنند، مشوق‌های اقتصادی جذابی را برای ماینرها ایجاد کرده است. از این رو فایل کوین دارای یک رمزارز اختصاصی به نام FIL است که ماینرها آن را پاداش می‌گیرند. بنابراین علاوه بر خرید فایل کوین، می‌توان این ارز را با مشارکت به عنوان یک نود ذخیره ساز در شبکه، به دست آورد.

مزایای فایل کوین

1. ذخیره‌سازی قابل تأیید

فایل کوین دارای فرآیندهای داخلی برای بررسی تاریخچه پرونده‌ها و تأیید صحت ذخیره آنها در طول زمان است. بنابراین هر مشتری این شبکه، می‌تواند سوابق هر نود را بررسی و متوجه شود که آیا در گذشته معیوب یا آفلاین بوده یا خیر.

2. بازار آزاد

در فایل کوین هر شخص می‌تواند بدون نیاز به مجوز به این شبکه بپیوندد. ماینرها برای فعایت خود، تنها به اتصال اینترنت و فضای خالی هارد دیسک نیاز دارند. بنابراین فایل کوین با کاهش موانع ورود، یک اکوسیستم پر رونق برای ارایه‌دهندگان فضای ذخیره ابری است.

3. قیمت‌های رقابتی

در فایل کوین نرخ قیمت ذخیره‌سازی و بازیابی، توسط عرضه و تقاضا تعیین می‌شود، نه بر اساس قیمت‌گذاری یک نهاد متمرکز.

4. مقاومت در برابر سانسور

فایل کوین در برابر سانسور و دستکاری مقاوم است و هیچ نهاد مرکزی قادر به حذف فایل‌ها نیست. این شبکه متشکل از رایانه‌های زیادی است که توسط افراد و سازمان‌های مختلف اجرا می شوند. همچنین بازیگران مخرب توسط این شبکه شناسایی و به طور خودکار حذف می شوند.

پایان رپرتاژ آگهی

اخبار مرتبط